Το Δασικό Χωριό ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ βρίσκεται στο Δήμο Σταυρούπολης Νομού Ξάνθης,στο Δημόσιο Δάσος Δρυμού, σε υψόμετρο 1350 μέτρων. Αποτελείται από δώδεκα (12) ξύλινους κεραμοσκεπείς αυτοεξυπηρετούμενους οικίσκους των δύο (2) δωματίων, μικτού εμβαδού 65τ.μ, με δυνατότητα φιλοξενίας 4-5 ατόμων ο καθένας,καθώς και έναν μικρότερο των 2 ατόμων. Τιμές προσφορών σε Group& σχολεία, εκπτώσεις τις καθημερινές, επίσης το καφέ - αναψυκτήριο λειτουργεί Σαββάτο - Κυριακή.

Κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις από το Δασαρχείο Ξάνθης, κατά τα έτη 1991 - 92 και 2000 - 01, σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Νομαρχία Ξάνθης, αποσκοπώντας να φέρει πιο κοντά τον σύγχρονο άνθρωπο στο δασικό περιβάλλον αλλά και να δημιουργήσει ένα χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τον Ιούλιο του 2002 άρχισε η λειτουργία του Δασικού Χωριού ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ με φορέα διαχείρισης την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης «ΝΕΣΤΟΣ-ΡΟΔΟΠΗ» του Δήμου Σταυρούπολης, η οποία συμπληρώνοντας παράλληλα τις υποδομές του, θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ως πόλος έλξης μπορεί να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

« Ένιωσα τα πνευμόνια μου να φουσκώνουν με την εφόρμηση του τοπίου και του αέρα. Τα βουνά, τα δέντρα, οι άνθρωποι. Σκέφτηκα, "Αυτό σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος." »


Τι θα δείτε

Ερχόμενοι στο Δασικό Χωριό μπορείτε να επισκεφτείτε μεταξύ άλλων:
Τέλος μπορείτε να περιπλανηθείτε στην ευρύτερη ορεινή περιοχή αν διαθέτετε όχημα 4x4, μέσα από το πυκνό δίκτυο των δασοδρόμων.